Mafia 1 Tarihi Harika Oyun 1930-1938

Mafia 1: Thomas Angelo (Tommy)'dir. Oyun 1930-38 yıllarında Lost Heaven adlı uydurma bir şehirde geçiyor. Başlangıçta Tommy bir dedektif ile masaya oturur. Oyunun aralarında hikâyeyi anlatışını görüyoruz. Bu adam yazının sonunda da değineceğim dedektif Norman.
İlk oyunda ki karakterimizin adı
Masum bir taksici olan Tommy bir gece iki gangsteri bir çatışmadan kurtarmak durumunda kalır. Kurtardıktan sonra gangsterlerin başı olan Salieri teşekkürlerini iletir, araba masrafını rahat karşılayacak bir tomar parayı da vererek onu şoför olması için teklif verir fakat Tommy reddeder. Ardından sonraki gün Tommy'nin arabasına gangsterleri kurtardığı karşı grup saldırır, Tommy canla başla yakında olduğunu bildiği Salieri bara doğru koşar böylelikle "düşüneceğim" dediği teklifi kabul etmesi gerekir. Başta ona sadece şoförlük gibi kolay görevler verileceğini söyler Salieri fakat Tommy'nin başı hep dertlere girer ve adam öldürmek zorunda kaldıkça bu durumdan huylanır. Başta kolay görevler olan o gece kurtardığı iki gangster olan Paulie ve Sam ile haraç toplama gibi işlere gönderilir. Fakat bela resmen onu bulur ve hep kendini bir çatışmanın içinde buluverir. İş böyle olunca Salieri ondaki gangster ışığını görür ve gitgide daha zor görevler vermeye başlar. İlk olarak bir otelin müdürünü ve çok şey bilen bir fahişeyi öldürme görevi alır. Fakat Tommy fahişeyi tanıdığı için öldüremez ve ona kaçmasını söyler. Daha sonrasında Salieri'nin sağ kolu olan Frank onlara ihanet eder ve Salieri onu öldürme görevini de Tommy'e verir. Tommy yine vicdanı rahatsız olur, özellikle de Frank'in karısı ve kızını görünce, Frank'in kaçmasına göz yumar. Fakat bir süre sonra Frank bulunur ve ölür. Bu arada Salieri Bar da çalışan Luigi'nin kızı Sarah ile yakınlaşmıştır fakat kendisinin bir gangster olması gerçeğinden dolayı bu konuda rahatsız oluyordur. Daha sonradan da Sarah ile bir kızı olur. Salieri'nin eskiden kardeşi gibi olan fakat sonradan en büyük düşmanı haline gelen Morello'yu da Tommy öldürünce Salieri'nin savaşı tamamiyle bitmiştir.

Salieri farklı işlere bulaşırken Paulie ve Tommy daha önce düşündükleri bir konuda karara varırlar. Planları bankadan para çalmaktır. Salieri ve Sam'den gizli banka soygunu gerçekleştirirler. Fakat Salieri tabi ki de bunları öğrenir. Zaten Tommy'nin merhameti gözüne batmaktadır, bir de soygunu öğrenince Sam'i Paulie ve Sam'i öldürmeye ikna eder. Bir sabah Tommy, Paulie'nin evine gittiğinde kapısını aşık bulur. İçeri girdiğinde Paulie'yi yatağın üstünde kanlar içinde yatarken görünce her şeyi anlar. Sam onu müzeye çağırır onunla yüz yüze gelmesi için. Tommy hızla Sam'e gider. Sam'in tüm adamlarını öldürür, en sonunda da Sam'i öldürür. Bütün bunlar olduktan sonra da bütün hikâyesini anlatmak için özel olarak dedektif Norman ile görüşür. Tek istediğiyse yeni bir kimliktir. Salieri ve adamları yakalanır bazıları elektrikli sandalyeye oturur bazıları hapiste kalır. Tommy bütün yaptıklarından dolayı bir süre hapiste yatar. Çıkınca karısı ve kızıyla Empire Bay'a taşınır. Şöförlük yapmaya başlar. Hikâyenin en sonunda yaşlandığı zamanlar bahçesini sularken evinin önünde bir araba durur. İki adam iner. Onu "Bay Angelo" diye çağırır biri. Tommy "Evet." diyerek döner ve elinde silah tutmayan adam "Bay Salieri selamını yolladı" dedikten sonra diğer adam Tommy'yi vurur.
                                                                Mafia 1 İndir